Hoofdpijnmassage

Heeft u regelmatig last van hoofdpijn of last van spanning of stress? Dan kunt u baat hebben bij een hoofdpijnmassage!

Er zijn namelijk verschillende manieren om hoofdpijn te verminderen, en massage is er daar één van. Massage kan de klachten verminderen en soms zelfs helemaal wegnemen. De massage duurt ongeveer een half uur waarbij de schouders, nek en hoofd (tevens aangezichtsspieren) worden gemasseerd. Het effect van de hoofdpijnmassage is dat de spieren weer soepel worden gemaakt, de bloed- en lymfecirculatie wordt verbeterd, het de blokkades vermindert of opheft en het daardoor hoofdpijnklachten verlicht. Ook migraineaanvallen kunnen door deze behandeling verminderen of zelfs worden voorkomen.

Uiteraard is het mogelijk de hoofdpijnmassage te combineren met een rugmassage. Voor de volledige ontspanning!

Contra-indicaties

Naast de contra-indicaties genoemd onder massage, zijn er specifieke contra-indicaties voor het ontvangen van een hoofdpijnmassage, namelijk.

  • Ernstige hoofdpijn.
  • Recent trauma, zoals klap of stoot tegen het hoofd.
  • Recent nektrauma.
  • Bij neurologische symptomen, bijvoorbeeld duizeligheid, gezichtsuitval, motorische uitval.
  • Verminderd bewustzijnsniveau.
  • Hoofdpijn met een plotseling begin (denk aan relatie tussen de ernst van de pijn en de tijd waarin je het voelt), bijvoorbeeld plotseling heftige hoofdpijn zonder dat er een beweging van de nek of hoofd mee te maken heeft.

Bij twijfel is het advies uw huisarts of medisch specialist te raadplegen.

Meer informatie over hoofdpijn en de verschillende vormen is te vinden op de site van de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten http://www.hoofdpijnpatienten.nl